Overzicht

Wilt u weten of dit duurzame pand ook iets voor u is? Bekijk hier onze brochure of neem vrijblijvend contact met ons op!

J.C. Van Kessel Vastgoed heeft opdracht gegeven voor de bouw van een nieuw duurzaam kantoorpand op Medel wat de komende jaren gehuurd gaat worden door Bedrijvenpark Medel. Als begeleidend architect vanuit het Industrieschap is Ton Voets van Voets Architectuur en Stedenbouw aangesteld. In samenwerking met alle bedrijven binnen de J.C. van Kessel Groep is het ontwerp uitgewerkt, zijn de benodigde vergunningen aangevraagd en is de uitvoering opgestart.

Het kantoor is volledig gemodelleerd volgens de BIM (Building Information Model) methode. De bouwtijd bedraagt slechts 17 weken. Het kantoor heeft een gelamineerd houten portaal draagstructuur van vuren- en larikshout met daarop massief gelamineerd kruislaagshouten dakplaten van vuren, verzorgd door AVK Houtbouw in samenwerking met houtleverancier Derix. De gevelinvulling zal bestaan uit een hoogwaardige en onderhoudsarme Cradle-to-Cradle aluminium vliesgevelconstructie en wordt door Entropal gerealiseerd.

Voor de binnen indeling is gekozen voor systeemwanden van PlanEffect. Ook deze systeemwanden hebben het predicaat Cradle-to-Cradle en zijn daardoor biologisch afbreekbaar en worden zo ontworpen dat een groot deel van de bestanddelen eindeloos op hetzelfde kwaliteitsniveau kan worden hergebruikt.

Door toepassing van een massief houten draagstructuur en dakpakket wordt 133 ton CO2 bespaard. Het hout dat nodig is voor deze constructie groeit in Europese bossen in 35 seconden weer aan. Het all-electric kantoorgebouw zal worden voorzien van een duurzame energiezuinige installatie middels twee stuks luchtwarmtepompen waarmee het gebouw kan worden verwarmd. Met hetzelfde systeem kan ook op een zomerdag het gebouw een aantal graden worden terug gekoeld.

Medel Tiel Van Kessel DSC5606Medel Tiel Van Kessel DSC5606Medel Tiel Van Kessel DSC5606Medel Tiel Van Kessel DSC5606Medel Tiel Van Kessel DSC5606Medel Tiel Van Kessel DSC5606Medel Tiel Van Kessel DSC5606Medel Tiel Van Kessel DSC5606Medel Tiel Van Kessel DSC5606Medel Tiel Van Kessel DSC5606Medel Tiel Van Kessel DSC5606Medel Tiel Van Kessel DSC5606Medel Tiel Van Kessel DSC5606Medel Tiel Van Kessel DSC5606Medel Tiel Van Kessel DSC5606

Wij bespreken graag uw wensen

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input